Klussen: een vak apart

Waar de een een klusje als een leuke uitdaging ziet, vindt de ander het maar vervelend om te doen. Die eerste vindt het waarschijnlijk alleen maar heerlijk om bezig te zijn met zijn handen. Wanneer je ook nog eens handig bent, is klussen de ideale hobby voor jou.

Het is natuurlijk ook gewoon handig om zelf een lampje om te kunnen wisselen, een gaatje te kunnen boren en te weten hoe je woodies schroeven het beste gebruikt.  De meeste mensen die geen twee linkerhanden hebben, weten wel hoe ze dit soort basisklusjes moeten doen. Echter, wanneer het complexer wordt, haken zij al gauw af. Dit artikel behandelt een aantal tips die voor iedere klusser wel eens van pas zouden kunnen komen. Of je nu amateur bent, professioneel klusser of gewoon eens in de zoveel tijd eens een band moet vervangen.

 

De eerste tip gaat over het sleutelen aan fietsen, brommers of scooters. Wanneer je hier net mee bezig bent geweest, zien je handen waarschijnlijk helemaal zwart van het vuil. Dit gaat er in de douche niet zo gemakkelijk af, maar je wilt de volgende dag wel met schone handen rondlopen. Als je je handen zo snel mogelijk weer schoon wilt hebben, helpt het om ze in wat koffiedik te wrijven. Door het absorberende en schurende vermogen van de koffie, is het zo van je handen af.

 

Wanneer je een gat aan het boren bent voor bijvoorbeeld balkdragers, loop je groot risico om splinters in je vingers te krijgen. Er is een makkelijke maar toch handige manier om dit te voorkomen. Door op de plek waar je wilt gaan boren een stuk afvalthout aan de onderkant van de plaat te leggen en deze vast te zetten met lijmklemmen, voorklein je de kans op splinters. Splinters vormen zich namelijk meestal aan de onderkant van het hout.

 

Met deze tips kunt u gegarandeerd aan de slag! Veel klusplezier!

Comments are closed.