Isolatieglas

Je kunt veel geld besparen door je huis goed te isoleren. Een factor welke vaak wordt vergeten zijn de ruiten in een huis. Wanneer je enkel glas hebt, zal er veel warmte via het ruit naar buiten gaan. De afgelopen jaren heeft de regering in Nederland diverse maatregelen getroffen om goedkoper energie te kunnen besparen. Zo was er subsidie op het plaatsen van zonnepanelen en ook op het laten plaatsen van isolatieglas kon men subsidie krijgen. Ook zijn er regelingen, waardoor je tegen lageren rentes geld kunt lenen om besparen maatregelen aangaande energie uit te voeren.

Energiebesparing is niet alleen belangrijk voor je portemonnee. Maar is ook belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering. Immers, door de verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas, kolen en olie voor het opwekken van energie komen ontzettend veel gassen, zoals broeikasgassen, vrij. Het overigens zeer bekritiseerde broeikaseffect worden hierdoor aanzienlijk versterkt. Hierdoor wordt het op aarde een stuk warmer en de zeespiegel zal hier uiteindelijk door blijven stijgen.

Vraag een glaszetter naar de mogelijkheden

Men heeft als doel gesteld om de uitstoot van de genoemde broeikasgassen te verminderen. Dit over zes jaar met tenminste 30% ten opzichte van het jaar 1990. Vraag een glaszetter naar de mogelijkheden om geld te besparen als het gaat om de ruiten in je huis. Mogelijk dat er één ruit vervangen moet worden, maar soms gaat het om alle ruiten in je huis die aan vervanging toe zijn als je geld wilt besparen. Tenminste, je moet dan zeker de ruiten vervangen waar veel warmte onnodig ontsnapt.

Comments are closed.