Industriële automatisering met radiografische afstandsbedieningen

Afstandsbedieningenproducent Tyro Remotes exposeert tijdens de Industriële Week van 2 tot en met 5 oktober op de vakbeurs ‘Industrial Automation & Drives’, voorheen bekend als ‘Aandrijftechniek’, op de jaarbeurs in Utrecht. U vindt Tyro Remotes in hal 2, stand D63.

Automatisering met radiografische besturingen
Automatiseringsoplossingen spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de veiligheid en het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit in een industriële omgeving. Als specialist in draadloze radiografische besturingssystemen presenteert Tyro Remotes op Industrial Automation & Drives verschillende innovatieve oplossingen op het gebied van draadloze communicatie, M2M en industriële automatisering. De drie centrale thema’s op deze beurs zijn: Safety, Engergy Saving en Maintenance.

Safety
Een voorbeeld van zo’n innovatie binnen het thema Safety is de Indus Gemini: een gecertificeerde draadloze noodstop. Het compacte apparaatje is aan de broekriem te bevestigen of in de borstzak te dragen. In geval van nood – zoals beklemming in een machine – is de noodstop dan snel binnen handbereik. De ontvanger van het systeem wordt aangesloten op het bestaande noodstopcircuit of veiligheids PLC.

Energy Saving
Ook het thema ‘Energy Saving’ is vertegenwoordigd bij Tyro Remotes. Indirect draagt Tyro Remotes bij aan een duurzame, schonere wereld doordat zij toeleverancier is voor onder andere biogasinstallaties, windmolenfabrikanten en recyclingbedrijven.

Maintenance
Omdat een afstandsbesturingssysteem verschillende voordelen met zich mee brengt, waaronder efficiënter gebruik van machines en het uitsparen van kabels, is het een effectieve manier om de levensduur van machines te verlengen en te besparen op installatie- en onderhoudskosten.

Veldbus modules
Naast de standaard producten – programmeerbare draadloze besturingssystemen – presenteert Tyro Remotes ook haar nieuwste ontvangers met veldbusmodules op de beurs. De systemen zijn aansluitbaar op alle gangbare industriële (veldbus)netwerken en zijn eenvoudig achteraf uit te breiden of aan te passen, wat de flexibiliteit van de gehele installatie verhoogd.

Industriële Week 2012
De Industriële Week bestaat uit drie toonaangevende beurzen die gelijktijdig worden gehouden: Industrial Automation & Drives, Macropak en Industrial Processing. Het nieuwe event Industrial Automation & Drives komt voort uit de vakbeurzen Industry & Automation en Aandrijftechniek (sinds 1976). Op de beurs staan de thema’s Safety, Energy Saving en Maintenance centraal. Producerende bedrijven uit de Benelux tonen tijdens het event de nieuwste proces-, productie- en productinnovaties aan bezoekers uit de gehele industrie.

Tyro Remotes
Tyro Remotes is een oer-Hollandse, internationaal georiënteerde onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van industriële radiografische afstandsbedieningen voor elektrische, hydraulische en pneumatische toepassingen. Tyro Remotes is onder meer actief in de automotive-, agrarische- en maritieme sector. Een innovatieve exportstrategie en de focus op online communicatie leverde het bedrijf in 2010 de prestigieuze WTC Twente Export Award op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *