In je dak investeren

Mensen die wat geld over hebben, kunnen dat bijvoorbeeld investeren in hun huis. Je kunt dat geld in verschillende dingen van je huis stoppen. Een van de dingen waar je geld in kan steken is in het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor een pannendak die bijna allemaal milieuvriendelijker zijn. Een goed alternatief voor het pannendak is een rieten kap.

Een rieten dak is een mooie investering, omdat een rieten dak beter isoleert dan een pannendak. In de winter blijft de temperatuur met een rieten dak langer warm dan met een pannendak en in de zomer blijft het met een rieten dak langer koel dan met een pannendak. In de winter wordt er daarom bespaard op stookkosten en in de zomer wordt er bespaard op kosten om het huis koel te houden.

Daarnaast is een rieten dak goed omdat een rieten dak voor sfeer zorgt. Een rieten dak heeft namelijk de eigenschap om mee te kleuren met het weer. Als er zon is kleurt het dak lichter en als er regen is kleurt het dak donkerder. Het belangrijkste van het rieten dak is dat de meeste rietsoorten volledig biologisch afbreekbaar zijn waardoor een rieten dak een milieuvriendelijk dak is.

Het nadeel van een rieten dak is dat deze duurder is dan een pannendak. De kosten rieten kap zijn ongeveer twee keer zoveel als de kosten van een pannendak. De voordelen van een pannendak moet je daarom wel vinden opwegen tegen het kostenplaatje. De totale kosten zijn afhankelijk van de levensduur, van de moeilijkheid van het dak en van de hoeveelheid onderhoud en zijn daarom moeilijk te voorspellen.

Afhankelijk van de kunde van de rietdekker gaat een rieten dak tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar mee. Een rieten dak hoeft dus niet vaak te worden vervangen maar wel iets vaker dan een pannendak.

Comments are closed.