How to: Geld besparen

Een zakcentje achter de rug hebben is een fijn gevoel. Veel mensen zetten aan het einde van de maand een aantal euro’s opzij om dit zakcentje op te sparen. In de zomervakantie, of aan het einde van het jaar hebben ze dan wat extra geld over om leuke cadeautjes te kopen, lekker op vakantie te gaan of ergens anders voor te gebruiken. Een zakcentje sparen kan altijd van pas komen, ook als je een ongeluk krijgt, of er iets in je huis kapot gaat. Het is altijd handig om dit achter de rug te hebben bij iets dat plotseling gebeurd. Toch is het voor veel mensen ook moeilijk om geld te sparen, ze hebben er moeite mee om geld opzij te zetten, of komen hebben geen geld over aan het einde van de week of maand. In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk geld kan besparen, en hoe je gemakkelijk je geld zaken op orde kan krijgen.

Houdt je uren bij
Veel mensen werken parttime en hebben dus geen contract waarin de uren staan opgesteld. Vooral jongeren werken op basis van invalkracht. De uren staan nergens vast en worden door de baas bijgehouden. Soms werk je dus wel, maar schrijft de baas dit niet op, en zal je dus niet uitbetaald krijgen. Het is daarom verstandig om een online urenregistratie bij te houden. Hierdoor heb je altijd inzicht in de uren die je gewerkt hebt en zal je niet meer achter de feiten aan lopen.

Daarnaast is het slim om een werkkostenregeling af te spreken. Hierdoor betaal je bijvoorbeeld geen reiskosten meer, en kan je ook je eten vergoed krijgen. Hierdoor zal je iedere week een aantal euro’s besparen en dat kan aan het einde van het jaar snel oplopen tot een leuk zakcentje. Door iedere week 5 euro over te houden heb je aan het einde van het jaar toch al snel €300 op je rekening staan.

Comments are closed.