Hoe ga je met een ontevreden auto koper om?

Stel u voor dat u uw 2de hands auto te koop heeft gezet op een willekeurige auto verkoop site, en een potentiele koper zich bij u meld. Zoals veel mensen heeft u de auto onder de categorie “goede staat” gezet en de occasion als goede, betrouwbare auto omschreven ook al heeft deze hier en daar een kwaaltje.

Het gebeurt wel vaker dat mensen niet alles eerlijk over hun auto zeggen om deze sneller te verkopen voor een hogere prijs, maar dat kan behoorlijk tegen werken als u toevallig de verkeerde auto inkoper tegenkomt die daar niet van gediend is en verhaal komt halen.

Een auto inkoper verkeerd informeren kan verkeerd aflopen

Uit onderzoek ik gebleken dat een “auto verkopen” advertentie op marktplaats gemiddeld 2 tot 3 maanden blijft staan, dat is erg lang vooral omdat u in die tussenperiode wel de verzekering kosten en wegenbelasting door blijft betalen. Meeste mensen gaan ook pas een andere auto kopen als de oude is verkocht, het is dus erg vervelend als deze lang blijft staan. Veel mensen denken slim te zijn door de auto verkopen advertentie mooier te laten lijken dan de auto daadwerkelijk is, door bijvoorbeeld bepaalde mankementen bewust niet te melden. Deze mankementen zijn vaak ook niet direct zichtbaar tijdens de testrit, waardoor de auto koper een goede deal denkt te hebben en er later pas achterkomt dat de auto niet is wat hem is toegezegd. sommige kopers slikken het en laten het gewoon gaan omdat ze geen zin hebben in problemen, maar ander laten het niet daarbij zitten en gaan vervolgens achter de auto verkoper aan. Het komt best vaak voor dat particuliere auto verkopers worden bedreigd, of zelfs mishandelt over een auto verkoop deal wat verkeerd is afgelopen, want het gaat toch wel om grote geld bedragen.

Een eerlijke “auto verkopen” advertentie plaatsen

U kunt dit voorkomen door eerlijk te zijn in uw “auto verkoop” advertentie, mocht er hier een daar een mankement zijn vermeld dat duidelijk, het liefst met een foto erbij zodat de auto koper direct kan zien hoe erg de schade is, dit zal veel onaangename situaties voorkomen. Het duurt dan misschien iets langer voordat u uw auto verkoopt maar dan hoeft u in ieder geval niet bang te zijn voor represailles. Liever dan voorkomen dan genezen in dit geval, u zit er zeker niet op te wachten om met een blauwe oog terecht te komen over een tik in de as wat niet is vermeld.

De auto verkoop overlaten aan een derde partij

Ziet u het zelf niet zitten om uw auto zelf te verkopen via een “verkoop 2de hands auto” advertentie dan kunt u ervoor kiezen om het over te laten aan de erkende, professionele occasion inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. In samenwerking met een team van getrainde, professionele auto verkopers en ruim 3.500 autohandelaars in Nederland gaat de occasion verkoop site meteen voor u aan de slag, en ontvangt u binnen 48 uur al een mooi bod op 2de hands auto. Het aanmelden op de autoverkoop site is volledig kosteloos en bovendien ontzettend eenvoudig, met een paar muisklikken staat uw auto te koop en is alles geregeld.

 

 

Comments are closed.