Het labonderzoek aanvullend op een Bodyscan

Bij Prescan is het mogelijk een Bodyscan te laten uitvoeren. De Bodyscan bestaat uit een reeks standaard onderzoeken. Een mogelijke aanvulling op dit programma is een laboratoriumonderzoek. Er wordt geadviseerd dit naast de Bodyscan te doen, omdat aandoeningen die in bloed, urine en ontlasting ontdekt kunnen worden, zijn niet altijd op een scan te zien. Tijdens het laboratoriumonderzoek wordt uw bloed, urine en ontlasting onderzocht op tientallen essentiële punten. De uitslag krijgt u niet direct mee, omdat enkele waarden op kweek worden gezet. Wel ontvangt u binnen 10 werkdagen een verslag met daarin uw waarden en adviezen.

Om een indicatie te geven welke voorbereidingen er nodig zijn voordat u een laboratoriumonderzoek kunt ondergaan, kunt u hier lezen waar u rekening mee moet houden.

De voorbereiding

Het is de bedoeling dat de bloedafname onder de meest optimale omstandigheden plaatsvindt, daarom adviseert Prescan onderstaande instructies op te volgen. Voor mannen geldt dat zij in verband met de bepaling van de PSA-waarde uit het bloed, 4 dagen voorafgaand aan net bloedonderzoek niet mogen fietsen. De urine regelt u op de dag van het onderzoek ter plaatse in de toiletruimte is een speciaal opvangbuisje. Voor de ontlastingtest ontvangt u, tegelijkertijd met de bevestiging van het onderzoeksprogramma, een testbuisje en een beschrijving. Dit dient u thuis in orde te maken en mee te nemen naar de kliniek op de dag van het onderzoek. De normale dagelijkse medicatie kunt u gewoon innemen of toedienen. In het geval u diabetes patiënt bent en hiervoor medicijnen gebruikt, kunt u het beste contact opnemen met onze onderzoekscoördinatie voor een specifiek voedingsadvies.

Voedingsadvies

Voor alcohol geldt dat 1 of 2 glazen tijdens de avond voorafgaand aan het onderzoek geen probleem is. Een grotere hoeveelheid alcohol zorgt voor verhoogde waarden in het bloed. Hierdoor kan het bloedonderzoek niet meer representatief zijn. Het meest wenselijk is 24 uur voor het onderzoek helemaal geen alcohol te nuttigen. Op de dag voor het onderzoek beslist geen vettige maaltijden gebruiken. Afhankelijk van het tijdstip van uw afspraak dient u een specifiek advies op te volgen. Dit krijgt u tevens toegestuurd voordat het onderzoek plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *