Het is depressie test tijd

Wanneer in de winter de dagen weer kort worden en er steeds minder zonuren op een dag zijn, krijgen veel mensen last van een somber gevoel. Wanneer de klachten lange tijd aanhouden kan er sprake zijn van een winterdepressie. Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft jaarlijks last van deze vorm van depressie.

De winterdepressie

Iedereen zit weleens een korte periode in een dipje en er hoeft dus niet altijd sprake te zijn van een depressie. Om meer duidelijkheid te krijgen over uw klachten is er de online depressief test. De winterdepressie is een relatief vaak voorkomende depressieve stoornis. In de zomer voel je je goed maar wanneer de herfst en winter aanbreken ervaar je sombere gevoelens. De meest voorkomende kenmerken van een depressie zijn vermoeidheid, futloosheid, weinig energie en een verstoord slaap- en een eetpatroon. Bij een winterdepressie is de behoefte naar slaap extreem hoog, nog meer dan dit bij een ‘normale’ depressie het geval is. De wetenschappelijke term voor een deze seizoensgebonden depressie is Seasonal Affective Disorder, ofwel SAD. Een winterdepressie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, over de oorzaak daarvan is nog altijd geen uitsluitsel.

De depressie test

Wanneer iemand slechts een deel van de symptomen ervaart is er sprake van een winterdip of de winterblues. Er is nu de gratis depressie test welke u snel kan vertellen of u slechts in een dipje zit of dat u werkelijk aan een depressieve stoornis lijdt. De vragenlijst is binnen een kwartier in te vullen en is opgesteld aan de hand van DSM-IV criteria. Uiteraard kunt u de test geheel anoniem maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *