Graszoden in de tuin

Beschikt u over een mooie grote tuin, maar weet u niet precies hoe u deze het beste in kunt richten? Grote tuinen zijn vaak enorm geschikt voor het aanleggen van graszoden. Graszoden, wat zijn dat precies? Wat kunt u er mee en hoe legt u deze aan in uw eigen tuin?

Graszoden

Graszoden zijn matten van gras die vaak per m2 worden verkocht. Deze matten kunt u gemakkelijk in uw eigen tuin plaatsen. Zeker wanneer u een grote tuin heeft is het vaak erg mooi om graszoden te plaatsen. Het geeft een frisse uitstraling, en tevens bestaat er niets lekkerder dan de geur van vers gras. Hier voor hoeft u geen honderden euro’s neer te leggen. Graszoden bij een teler zijn namelijk voor een zeer aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

Graszoden zijn niet alleen mooi, maar ze kunnen ook erg handig zijn. Er zijn diverse soorten graszoden verkrijgbaar waardoor iedere tuin wel geschikt is voor het plaatsen van graszoden. Welke soort het beste voor uw tuin is, hangt af van een belangrijke factor. Namelijk, wat wilt u met het gras doen?

Graszoden als speelgazon

Wilt u intensief gebruik gaan maken van het gras? Hierbij kunt u denken aan spelende kinderen, voorwerpen die worden geplaatst op het gras en ga zo maar door. Indien dit het geval is, dan kunt u het beste speelgazon kopen. Speelgazon is speciaal gekweekt zodat het extra sterk en stevig is.

Indien u minder intensief gebruik gaat maken van het gras, dan kunt u kiezen voor siergazon. Dit is ook erg sterk, maar kan iets minder goed tegen een stootje dan het speelgazon.

Comments are closed.