Graszaad voor een prachtig groen hart in de tuin

Een stuk gras in de tuin is iets wat vele mensen niet meer willen missen. Het is het groene hart van de tuin en bovendien ideaal voor kinderen om op rond te rennen en te spelen. Daarnaast kan het gras gebruikt worden om op te zonnebaden en kun je er heerlijk door lopen met je blote voeten. Een echt lente gevoel geeft dit. Om een mooi gazon aan te leggen heb je goed graszaad nodig. Er bestaan vele verschillende soorten graszaad. Wil je een fijne graszaad? Kies dan voor zaad voor een siergazon. Heb je kinderen die de hele dag aan het hollen zijn en aan het spelen op het gras? Dan kun je beter kiezen voor speelgazon graszaad. Deze is sterk en veerkrachtig en kan intensief gebruikt worden.

Aanleggen van een nieuw gazon

Het aanleggen van een nieuw gazon is niet moeilijk maar je moet er even de tijd voor nemen. De beste periode om te zaaien voor een nieuw gazon is tussen maart en september. Omdat je wil dat het gras mooi verspreid wordt kun je het beste zaaien wanneer het windstil is. De aarde moet eerst worden omgespit en onkruid moet worden verwijderd. Strooi het zaad eenmaal in de lengte en een maal in de breedte zodat het overal komt te liggen. Hark aan om het zand en de graszaden goed te mengen. Geeft water zodat de kieming op gang komt. Binnen enkele weken zal het eerste gras verschijnen.

Een mooi gazon

Een mooie gazon is een echte toevoeging voor je tuin. Denk er dus wel goed over na welk soort graszaad je gaat strooien. Voor een gazon die er voor de sier bij ligt heb je dus andere zaadjes nodig dan voor een gazon waar veel op gespeeld wordt. Genoeg opties dus en het is erg gemakkelijk aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *