Goede verzorging gebit en minder rotte tanden

Een goed verzorgt gebit is belangrijk omdat je daardoor minder kosten hoeft te maken voor als je naar de tandarts gaat. Daarnaast ben je met een goed gebit toonbaarder dan wanneer je een gebit hebt wat beter verzorgd had kunnen zijn. Bekeken over heel iemands leven mankeert er altijd wel wat aan iemands gebit. Het is dus niet mogelijk om tekortkomingen te voorkomen, maar het is wel mogelijk om tekortkomingen te beperken door ze zo lang mogelijk uit te stellen. Uiteindelijk hoef je dan minder tanden en kiezen te trekken en ben je toonbaarder.

Als je een goed verzorgt gebit hebt, heb je dus minder kans op vervelende aandoeningen aan je gebit en hoef daar dus ook niet voor naar de tandarts. Sommige mensen kunnen er alleen niets aan doen dat hun gebit wat vaker problemen heeft, maar als je er wel wat aan kan doen is dat erg jammer want dan moet je onnodig vaker naar de tandarts.

Als er uiteindelijk een tand of kies uit moet is daar niets aan te doen. De extractie kies is vervelender dan het trekken van een tand, maar een verstandskies trekken is het vervelendste van allemaal. Eigenlijk is alles wat je met je verstandskies hebt vervelender dan wat je met je normale tanden en kiezen hebt. Je normale tanden en kiezen doen minder pijn als ze doorkomen of als ze wisselen dan de pijn die er meestal met een verstandskies komt kijken. Ook duurt het doorkomen van een verstandskies meestal langer dan het doorkomen van een normale tand of kies. Het kan bij een verstandskies soms wel langer dan een jaar duren voordat deze is doorgekomen. Zo is het trekken van een verstandskies ook vervelender dan die van normale tanden en kiezen. Het beste is uiteindelijk om je gebit goed te verzorgen zodat je minder vaak een tand of kies hoeft te trekken.

Comments are closed.