Gemotiveerd werken

Als je een bedrijf hebt is het niet zo aantrekkelijk om veel tijd en geld in een kantoor te steken, want dit geld komt niet meer terug. Het is wel leuk om een prachtig pand te hebben, maar als er niet wat tegenover staat is het niet rendabel voor een bedrijf.

Deze gedachte klopt natuurlijk helemaal. Het jammere alleen is dat deze gedachte ook heerst voor de inrichting van het kantoor. Een kantoor inrichting is wel degelijk belangrijk voor het functioneren van de medewerkers die daar werken. Een degelijke kantoorinrichting is daarom een pré voor een gezond bedrijf. De arbo dienst heeft veel diensten en een van deze arbodiensten is het geven van advies over een ergonomische kantoorinrichting. Een dergelijke kantoorinrichting kost zeker niet meer dan dat het opbrengt. De opbrengsten van ergonomisch werken ligt vooral in meer kunnen doen in dezelfde tijd en in minder klachten en minder ziekteverzuim. Het zijn allemaal dingen die niet goed te meten zijn, maar het is wel zeker dat de opbrengst hoger is dan de kosten.

Het tweede dat je kunt doen om de productiviteit van je medewerkers omhoog te laten gaan is door het geven van een ontwikkel assessment. Met een dergelijk assessment komt de medewerker er samen met een adviseur achter of er doorgroeimogelijkheden zijn en waar de kansen van deze medewerker dan liggen. Het is echter ook mogelijk om met de medewerker te kijken naar de knelpunten en hier aandacht aan besteden.

Door een dergelijk assessment weet de medewerker dat er aan hem gedacht wordt en gebeurd het minders snel dat de medewerker gedemotiveerd raakt. Sterker nog door de doorgroeimogelijkheden die de medewerker voor zijn neus kreeg, is de kans groot dat de medewerker sterk gemotiveerd raakt en harder gaat werken. Beide opties zijn positief voor zowel de medewerker als het bedrijf.

Comments are closed.