Geen nabestaandenpensioen voor de ZZP’er

Een pensioen regelen, daar moet je als zzp’er zelf voor zorgen. Zo ook de nabestaandenpensioen. Er zijn er diverse manieren om hiervoor te zorgen, zoals met de overlijdensrisicoverzekering zzp’er.

Als zelfstandige ondernemer moet je er dus zelf voor zorgen dat je partner of gezin goed financieel verzorgt achterblijft na jouw overlijden. Als je in loondienst werkt dan heeft je partner meestal recht op een aanvullend nabestaandenpensioen van de zaak waarvoor je werkte. Dit is een aanvulling op de nabestaandenuitkering.

De aanvullend nabestaandenpensioen is dus alleen beschikbaar voor je partner als je in loondienst hebt gewerkt. De zelfstandige ondernemer moet dit zelf regelen. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken, maar het begint uiteraard met het bepalen of en hoeveel er aangevuld moet worden. Als het blijkt dat er onvoldoende inkomen is en dat het inkomen aangevuld moet worden, kan de overlijdensrisico voor de zelfstandige ondernemer een oplossing zijn.

Met de overlijdensrisicoverzekering zzp’er wordt er een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden na jouw overlijden. Hiermee kunnen zij zorgen dragen voor financiële lasten. Dit zijn zaken zoals de hypotheek schuld. Maar dit bedrag kan ook als aanvulling dienen op het inkomen van de nabestaanden. Als ondernemer kan je ook dit bedrag laten uitkeren aan je zakenpartner. Deze uitkering is eenmalig en wordt niet belast met inkomstenbelasting.

Bij GoedGenoeg kun je zo een overlijdensrisicoverzekering zzp’er vinden. De website Overlijdensrisico-Verzekering.nu is een initiatief van verzekeraar GoedGenoeg. GoedGenoeg biedt betaalbare en eenvoudige verzekeringen voor ondernemers. Deze verzekeringen worden in samenwerking met ZZP’ers ontwikkeld. Dit levert nieuwe producten, maar biedt ook een andere vorm van (beperkte) dienstverlening. Op die manier regel je op een goede en duidelijke manier zekerheid voor je dierbaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *