Gedenkstenen in verschillende soorten

Gedenkstenen worden al honderden jaren gebruikt. Op de steen werd een inscriptie gekerfd. De Vikingen gebruikten deze stenen ter nagedachtenis aan de gestorven mensen. Het maken van een gedenksteen heeft zijn oorsprong in de zogenoemde IJzertijd. Menhirs schreven op stenen en er werd geschilderd op stenen in de naam van een overleden iemand. De verf was minder goed bestemd tegen weersomstandigheden. Deze vervaagde na enige tijd. Ze kwamen toen met een oplossing door niet meer te schilderen op stenen maar te kerven.

Mogelijkheden met gedenkstenen

Ieder mens is anders en daarom zijn de wensen bij het overlijden ook verschillend. Er is veel mogelijk om een gedenksteen naar eigen wens te maken. Gedenkstenen worden vaak van natuurstenen gemaakt. Natuursteen is nooit identiek en zorgt ervoor dat een gedenksteen altijd uniek is en aantal vormen en materialen die bij gedenkstenen worden gebruikt zijn:

Ruwe stenen, zowel staand en liggend
zwerfkeien en brokken
Versteend hout
Zerken
Split
Schelpen
Brons

Een gedenksteen ontwerpen en maken is mogelijk. Voor mensen is het een proces wat ze niet vaak doen en hopelijk ook niet vaak hoeven te doen. Bij het proces kan een professional hulp bieden en advies geven hoe je tot het gewenste resultaat kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *