Fotograaff huren kan leuker, makkelijker én goedkoper

Op zoek naar een professionele fotograaff of fotografe? Een dergelijke zoektocht begint meestal op het internet. Een geschikte fotograaff vinden op tientallen websites waarop soms wel meer dan duizend fotografen staan valt niet mee. Dit komt doordat op internet een wildgroei is ontstaan aan websites met fotografen. Veel van deze websites zijn sterk verouderd. De zoekresultaten zijn niet transparant en overzichtelijk. Niet transparant om omdat de fotografen die bereid zijn meer te betalen in ruil daarvoor een hogere positie krijgen en klanten geen recensies kunnen achterlaten. Niet overzichtelijk omdat er meestal tientallen pagina’s met fotografen naar voren komen. Bovendien zijn veel websites in feite boekingskantoren die voor de consument ‘offertes opvragen’ om vervolgens een fotograaf te zoeken en bij de fotograaf bemiddelingskosten in rekening te brengen, die deze doorbelast aan de consument. Bij al deze praktijken is de consument niet gebaat.

Fotograaf Huren, een onlangs gelanceerd platform, speciaal voor fotografen, gaat dit veranderen. Op de gloednieuwe website van Fotograaff Huren presenteren fotografen zich met een persoonlijke profielpagina met portfoliofoto’s. Het platform is voorzien van de modernste technieken, waaronder social media integratie en de mogelijkheid voor consumenten om recensies te lezen en achter te laten. Zoeken gaat eenvoudig op specialisme, gecombineerd met een stad of provincie. De zoekresultaten zijn transparant en overzichtelijk. De consument kan bijvoorbeeld zelf sorteren op populariteit (op basis van reviews), naam, de nieuwste fotografen enzovoort.

Consumenten worden ouderwets eenvoudig in contact gebracht met fotografen. Het platform gebruikt geen online offerte- of contactformulieren maar bevordert het ‘ouderwets’ één op één en persoonlijk contact met de fotograaff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *