Exclusieve tuinmeubelen tuintrend van 2012

Exclusieve tuinmeubelen vormen een nieuwe trend in 2012. Maar wat is exclusief precies? Met exclusieve tuinmeubelen bedoelen we design tuinmeubelen van merken als Fermob. Vorig jaar zagen we al meerdere tuinen en terrassen die verfraaid zijn met exclusief meubilair. Met de nieuwe, verrassende collecties van designer merken, is de trend nog meer in beweging gezet.

Design tuinmeubelen Het exterieur vormt steeds meer een verlengende van ons interieur. We willen het buiten net zo gezellig maken als binnen. Vooral met het mooie weer in zicht, denken steeds meer mensen na over de vormgeving van hun tuin of terras. Alleen een simpel bankje met een tafeltje neerzetten, is er eigenlijk niet meer bij. Gezelligheid, dat moet het uitstralen! Met exclusieve tuinmeubelen kun je de ideale mix creëren.

Exclusieve tuinmeubelen Fermob

Fermob, we noemden het net al. Dit merk komt uit Frankrijk. Fermob is een belangrijk merk in de exclusieve tuinmeubelen branche, omdat het een duidelijke, eigen stempel heeft. Kleur is namelijk synoniem voor Fermob. En kleur vormt ook een belangrijke trend in de exclusieve tuinmeubelen. Fermob heeft verschillende stijlen. De ene keer zijn de tuinmeubelen romantischer (bistro stijl) en de andere keer wat meer strakker.

Andere design tuinmeubelen

Als we verder kijken in het assortiment exclusieve tuinmeubelen, zien we nog meer designer merken. Exclusief hoeft natuurlijk niet per se design te zijn. Ook handgemaakte tuinmeubelen in een derde wereld land vallen wat ons betreft onder exclusieve buitenmeubelen. Alleen merken we dat het aanbod design in Nederland erg in de smaak valt. Dat komt natuurlijk ook door onze eigen creativiteit. Nederlanders zijn nu eenmaal dol op kwaliteit. Dutch Design bijvoorbeeld wordt ook veel geapprecieerd.

Merken die in de smaak vallen bij veel mensen, gelet op kleur, trends, comfort en gebruiksvriendelijkheid zijn onder andere:

  • -Fermob
  • -Philippe Starck
  • -One to Sit
  • -Zenoproducts
  • -Sitting Image
  • -Functionals
  • -Canadian Chair

Design tuinmeubelen heb je in verschillende categorieën. De meer industriële look en de tuinmeubel loungesets verdienen bij veel Nederlanders de voorkeur. Want naast dat buitenmeubelen er mooi uit moeten zien, is comfort voor ons natuurlijk ook heel belangrijk. Je wilt er tenslotte in je tuin of op het terras lekker bij zitten. Zonnetje erbij, cocktailtje misschien… Design tuinmeubelen bieden dit comfort veelal op een goede manier. Bij deze buitenmeubelen wordt namelijk goed nagedacht over de look, maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en wat mensen voor eisen stellen aan meubilair.

Kortom, deze zomer kunnen we niet om de exclusieve, design tuinmeubelen heen. In de reguliere tuincentra zul je deze stukken echter niet snel treffen. De meer exclusieve tuinwinkels of online zoals de webshop www.geweldigbinnenenbuiten.nl verkoopt deze en andere merken wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *