Euribor verlaagt de Nederlandse Hypotheekrente

Wat is de euribor? Dit is een door de ECB, Europees Centrale Bank
, vast gesteld tarief om de economie in Europa te stimuleren en te sturen. Ze willen graag de touwtjes in eigen handen houden. Op dit moment verkeert de Europese economie in zwaar weer, dus mede daarom is dit tarief nu zeer laag om de economie te stimuleren. Dit lukt aardig, want er is toch wel een duidelijk effect op de huidige hypotheekrente. 

Hypotheekrente

Een hypotheekrente is een vergoeding wat betaald wat aan de financiële verstrekker om dit als een vergoeding te zien voor het gedragen risico. Daarnaast wil de bank de kosten dekken die worden gemaakt en willen ze uiteraard zelf ook winst halen uit een hypotheek. Doordat de hypotheekrente op dit moment stabiel vrij laag is heeft dit bijzonder veel voordelen voor bijvoorbeeld de starters in Nederland. Denk er maar eens aan als je op dit moment een huis wil kopen en dit voor het eerst gaat doen. Dan kun je op dit moment een hypotheek voor een vrij lage vergoeding gaan financieren. Dit stimuleert uiteraard weer de huizenmarkt en dat heeft weer als verbetering dat de Nederlandse economie stimuleert.

Wilt u eens weten welke hypotheekrente nu voor u zou zijn? Kijk dan eens bij hypotheekrente vergelijken websites en kijk wat zij uitrekenen aan de hand van de door jou opgegeven gegevens.

Comments are closed.