Ervaring Total Body Scan

Afgelopen week heb ik voor het eerst een total body scan laten uitvoeren bij Prescan. Prescan is marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek. Ik heb een total body scan laten uitvoeren, omdat je steeds vaker hoort dat een aandoening te laat wordt ontdekt. Wanneer je een total body scan laat uitvoeren is het mogelijk om aandoeningen vroegtijdig op te sporen, waardoor de kans op genezing groter is. Ik wilde graag weten hoe het er voor staat met mijn gezondheid en dus ben ik deze total body scan ondergaan.

Ontvangst
Ik heb gekozen voor de kliniek van Prescan in Gronau. Deze kliniek ligt 5 minuten over de grens bij Enschede en is voor mij de dichtstbijzijnde. Op de dag van de total body scan was ik natuurlijk wel een beetje zenuwachtig. Je weet immers nooit wat er uit gaat komen. Toen ik aankwam bij de kliniek in Gronau werd ik hartelijk ontvangen door een Nederlandse gastvrouw. Zij heeft mij tijdens de gehele dag begeleidt. Voorafgaand aan de onderzoeken vind er een gesprek met de radioloog plaats. Samen met hem wordt het onderzoek doorgesproken zodat je weet wat er komen gaat.

Onderzoek
Eerst worden er MRI scans gemaakt van onder meer hersenen, halsslagaderen, milt, alvleesklier, aorta, blaas, nieren en lever. Na de MRI scans vond er een cardiologisch onderzoek plaats inclusief een uitgebreid hartonderzoek. Ik moest een fietstest doen, hierbij wordt er gekeken naar hoe het hart en de longen functioneren.

Uitslag
Direct na de onderzoeken wordt er door een team van specialisten een uitslag gegeven. Bij mij was alles gelukkig goed. Mijn lichaam functioneert goed en er waren geen rare dingen te zien. Echter ben ik wel overtuigd van het nut van een total body scan. Ik ben van plan om jaarlijks een total body scan uit te laten voeren, zodat ik inzicht blijf houden in mijn gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *