Emigreren naar Spanje

Leven hier in Nederland, waar alles vertrouwd voelt en je weet wat je te wachten staat: dat is hoe velen hun toekomst zien. Vaak blijven mensen zelf wonen in of in de buurt van de stad waar zij zijn opgegroeid. Toch zijn er ook mensen die hier niet aan moeten denken. Deze mensen zoeken het liefst het avontuur op en houden niet van een voorspelbaar leven. Ze willen de wereld ontdekken en nieuwe avonturen beleven en nieuwe mensen leren kennen. Zij gaan bijvoorbeeld in het buitenland wonen. Voor sommigen klinkt dit misschien eng, zo ver weg van het bekende. Voor anderen is het een verademing.

Een positief gevolg wanneer je naar het buitenland verhuist, is dat je een nieuwe taal leert. Wil je bijvoorbeeld een appartement of huis kopen in Spanje, en daar gaan wonen, dan is de kans groot dat je binnen de kortste keren steeds meer van de taal begint te snappen. Dit zal niet binnen een maand gebeuren, maar na een tijdje zal je vast een aardig woordje Spaans kunnen. Als je van plan bent je kinderen hier op te voeden, kun je ze ook gelijk een tweetalige opvoeding geven. Zo krijgen zij gelijk wat mee over verschillende culturen.

Een andere reden om naar het buitenland te verhuizen, is vanwege het weer. Zo is het in Spanje bijna het hele jaar lang mooi weer! In Nederland zijn we blij met twee maanden zon per jaar, maar in Spanje kun je er waarschijnlijk geen genoeg van krijgen. Hoe heerlijk is het als je in november nog lekker in je bikini aan het strand kan liggen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je naar het buitenland bent verhuisd, maar dat het toch niet zo uitpakte als je had gewild. In dat geval kun je altijd nog je huis verkopen in Spanje. Dan kun je weer lekker terug naar het koude Nederland om dicht bij vrienden en familie te wonen.

Comments are closed.