Elke zomer weer met uw tuinset genieten van de het weer

Wilt u ook komende zomer weer volop genieten van uw loungeset tuin?  Dan moet u ervoor zorgen dat u deze op de juiste manier behandelt en goed opbergt.

Het behandelen van uw tuinset.

Voordat u uw tuinset opslaat, doet u er verstandig aan om uw tuinmeubelen te behandelen. Hiermee zult u de levensduur van uw tuinset verlengen.

Aluminium tuinmeubels
Aluminium tuinmeubels zijn het beste schoon te maken met een sopje. Een schuursponsje is af te raden voor mogelijke krassen die hierdoor ontstaan. Door gebruik te maken van aluminiumreiniger en- beschermer kunt u uw tuinmeubels beschermen tegen vuil een weerinvloeden.

Houten tuinmeubels
Uw houten tuinset kunt u het beste allereerst schoonmaken met water en groene zeep. Nadat deze  schoon en opgedroogd is kunt u de tuinset licht opschuren, om deze vervolgens te behandelen met olie. Met een houtbeschermer kunt u houtrot en verwering tegengaan. Houdt u van vergrijsde tuinmeubels? Dan is schoonmaken alleen voldoende.

Kunststof meubels
Kunststof meubels zijn prima af te nemen met een sopje. Kunststofreiniger en –beschermer kunt u gebruiken tegen weersinvloeden en vuil om uw meubels te beschermen.

Het opbergen van uw tuinset

Houdt uw tuinset in de zomer zoveel mogelijk weg van kou, regen en sneeuw. Dit alles heeft namelijk een slechte invloed op de levensduur van uw tuinset. Om te voorkomen dat de levensduur achteruit gaat kunt u uw tuinmeubels het beste opbergen. Hoe bereidt u uw tuinset voor op de winter?

  • Neem alle tuinmeubels allereerst af met een vochtige doek en laat de meubels drogen.
  • Behandel de meubels zoals in de vorige paragraaf is beschreven.
  • Sla de meubels vrij van toch en vocht op.
  • Door gebruik te maken van een beschermhoes, kunt u uw meubels beschermen tegen verwering en ongedierte.

Kortom, om de levensduur van uw tuinset te verlengen door deze te behandelen en op de juiste plek op te bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *