Eerste kennismaking met de infrarood sauna

Het liefste zou ik elke dag voor het slapen gaan in een stoomcabine zitten. Tenminste, dat was vorige maand zo. Dat was namelijk voordat ik een massage deal had gekocht via een aanbiedingen website. De massages werden aangeboden in combinatie met een sessie in de infrarood sauna. Daar was ik al een tijdje benieuwd naar. Ik had namelijk artikelen gelezen over de ontgifting in de cabine. Nu kon ik zelf gaan ontdekken hoe fijn (of niet fijn) de infrarood sauna zou zijn.

Van de buitenkant lijkt de infrarood sauna veel op een Finse sauna, alleen zijn vanbinnen geen hete kolen te vinden. De warmte wordt namelijk door ingebouwde infrarood heaters uitgestraald. Deze waren bij mij aan de zijkanten en bovenkant van de sauna geplaatst. De heaters zorgen ervoor dat de cabine sneller wordt opgewarmd. Mijn poriën openden snel voor een zweet sessie. Daarnaast kon ik volledig ontspannen, omdat de veilige infrarood straling direct op de huid inwerkt.

infrarood sauna

In de infrarood sauna

Ik heb ongeveer twintig minuten in de infrarood sauna gezeten. Daarna voelde ik me van top tot teen warm, maar niet overdreven heet zoals in een traditionele sauna. Ik zweette wel, maar was niet kletsnat van het zweet. En dat voelde heerlijk!

De werking van de infrarood sauna

Volgens de mevrouw van de spa voelde ik me zo heerlijk omdat de infrarood sauna helpt om gifstoffen uit te scheiden, het immuunsysteem stimuleert en je gezondheid verbetert. Het zijn de voordelen die je ook ondervindt als je in natuurlijk zonlicht zit, maar dan zonder de gevaren van zonnestraling. Daarnaast helpen regelmatige bezoeken aan de infrarood sauna met het verstellen van het genezingsproces tijdens een verkoudheid.

Mijn ervaring was dus goed. Heb jij ook een ervaring met de infrarood cabine? Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Comments are closed.