Eerste kampioenschap Lego-bouwen in Zwolle

In Zwolle wordt tijdens het evenement Lego World het eerste Nederlands kampioenschap Legostenen bouwen gehouden. Er worden rond de 73.000 bezoekers verwacht. Dat meldde de organisatie woensdag.

Nederlandse kampioen

De afgelopen weken zijn in het land voorrondes voor kleine bouwers gehouden. Op zaterdag 20 oktober wordt de eerste Nederlandse Legokampioen uitgeroepen. Vorig jaar trok het festijn in Zwolle een recordaantal bezoekers. Dit jaar is ook het bouwen van vogelhuisjes van Lego nieuw. Het thema van dit jaar is “klussen in huis en tuin”. Er worden veel verschillende creaties verwacht van lego creaties uitgedost als slotenmaker, schilder of stukadoor. De organisatie hoopt op veel creatieve ideeën en een grote verscheidenheid van bouwwerken.

Bouwen met miljoenen stenen

In samenwerking met Natuurmonumenten worden de mooiste huisjes volgend voorjaar in een bos geplaatst. Ook worden er optredens gegeven door Nederlandse artiesten als Djumbo, Starz en Kevin Hellebrand. Voor meisjes is dit jaar een nieuw Legothema ontwikkeld. Het heet Lego Friends en bestaat uit vijf meiden die elk hun eigen hobby, lievelingskleur, dieren en eten hebben. In een speciale hal voor meisjes vinden allemaal activiteiten plaats. Het jaarlijkse festijn met de gekleurde bouwsteentjes in de Zwolse IJsselhallen duurt van 17 tot 23 oktober.

Comments are closed.