Een rechthoekige of ronde trampoline kopen?

Een trampoline is altijd een leuke toevoeging voor in je tuin, kinderen spelen er erg graag op en ook zelf kan het al eens leuk zijn om je te laten gaan op de trampoline. Wanneer je graag een trampoline wil kopen, zijn er verschillende dingen waarop je moet letten. Trampolines bestaan er in verschillende vormen, maten en kleuren. In dit artikel leggen we uit wat de verschillende vormen van trampolines zijn en wat de voordelen zijn.

We beginnen met de vorm van de trampoline. Je kan kiezen voor een ronde trampoline of voor een vierkante of rechthoekige trampoline. De vorm die je kiest hangt vooral af van je smaak en van de ruimte die je beschikbaar hebt in de tuin. Wanneer je tuin bijvoorbeeld lang en smal is, is een rechthoekige trampoline een goede keuze omdat ze minder plaats inneemt. Ook zijn de sprongen op een rechthoekige trampoline meer controleerbaar dan op een ronde trampoline, wat maakt dat je minder snel op de rand of tegen elkaar zal belanden. Dat maakt dat een rechthoekige trampoline veiliger is. Zeker als uw kinderen graag tuimelen en salto’s maken, is een rechthoekige trampoline een goede keuze.

Het technische verschil tussen rechthoekige en ronde trampolines is vooral de manier waarop de spanning verdeeld is. Bij het springen op een rechthoekige trampoline komt de druk vooral op het middeldeel van het frame terecht, om deze druk op te vangen is er meer staal in het frame verwerkt. Bij een ronde trampoline is de spanning evenredig verdeeld over het frame. Dat heeft als gevolg ook dat je automatisch meer in het midden van de springmat trampoline zal springen. Dat is veiliger als één kind er alleen opspringt, maar bij meerdere kinderen tegenlijk kan dat tot botsingen leiden. Het is dus ook afhankelijk van hoeveel kinderen je hebt wat de beste keuze van trampoline is.

Comments are closed.