Een product herproduceren: hoe doe ik dat?

Het herproduceren van een product kan nodig zijn omdat bepaalde onderdelen van een machine niet meer geproduceerd worden bij de oorspronkelijke producent, je wilt een product namaken of een prototype van een nieuw product. Dit herproduceren kun je doen door middel van reverse engineering software, deze software geeft je de mogelijkheid om geschiedenis-gebaseerde CAD informatie met 3D scan data verwerking te combineren, zodat u ‘feature-based’ bewerkbare solide modellen kunt creëren, die compatibel zijn met uw bestaande CAD-software.

Wat is reverse engineering?

Reverse engineering is het onderzoeken van een product om daaruit af te leiden wat de eisen zijn waaraan het product probeert te voldoen, of om de precieze interne werking te achterhalen. Het is een legale manier van ontwikkelen, maar dient in de meeste gevallen te gebeuren onder strikte juridische voorwaarden. Zo moet een ingenieur die geen kennis heeft van het origineel aan de hand van instructies, gemaakt door de partij die reverse engineering heeft toegepast, het product weer in elkaar zetten.

Een noodzakelijke stap in reverse engineering is het omzetten van de het onderzochte artefact in voor mensen leesbare broncode, waaruit dat artefact dan weer te maken is. In geval van computerprogrammatuur waarbij dat maakproces assembleren en/of compileren is, wordt dit proces disassembleren respectievelijk decompileren genoemd. Het hangt sterk af van de gebruikte programmeertalen in hoeverre dit proces automatisch uit te voeren is. Ook op bestaande broncode is reverse engineering mogelijk: dan gaat het om het afleiden van modellen – bijvoorbeeld UML-diagrammen – die het systeem op een verhelderender manier beschrijven dan de code zelf doet.

 

Comments are closed.