Een overlijdensrisicoverzekering ondernemers voor zakenpartners

Wat als je zakenpartner overlijdt ? Of wat als je zelf overlijdt ? Wat gebeurt er dan met je onderneming en je zakenpartner ? Allemaal vragen waar je liever niet bij stilstaat. Maar je doet er goed aan om samen met je compagnon hier goede afspraken over te maken. Niemand staat graag voor financiële verrassingen.

Wellicht werk je al jaren samen of je denkt erover om met iemand een onderneming te starten. Wat de situatie ook is, je wilt dat alles goed geregeld is. Door jouw overlijden of door het overlijden van je zakenpartner kan de voortzetting van de onderneming in problemen komen.

Praktijk leert dat ondernemers niet vaak stilstaan bij dit risico. Een gevolg kan zijn dat de erfgenamen bijvoorbeeld de partner en kinderen, bij een overlijden ook de onderneming erven en daarmee mede-eigenaar worden. Is dit een wenselijke situatie voor de jullie als zakenpartners ?

Met de overlijdensrisicoverzekering ondernemers kun je een verzekering afsluiten zodat de zaak voortgezet of overgenomen kan worden door jou of je zakenpartner na een overlijden. Dit wordt ook wel de compagnonsverzekering genoemd. De overlijdenrisicoverzekering ondernemers sluiten jij en je zakenpartner af op elkaars leven. Als één van de compagnons overlijdt, volgt er een uitkering aan de overblijvende compagnons.

Je bepaalt zelf met de overlijdensrisicoverzekering ondernemers voor wie je de overlijdensrisicoverzekering afsluit. Bij GoedGenoeg kan dit simpel geregeld worden. Je bepaalt altijd zelf wie de “begunstigden”van de overlijdensrisicoverzekeringen zijn. En als je wilt, kun je ook meerdere “begunstigden” aanwijzen. In dat geval wordt het verzekerde bedrag verdeeld over de verschillende mensen die jij hebt aangewezen.

Let op hiervoor moet je wel een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een vragenlijst opgesteld door het Verbond van Verzekeraars en alle verzekeraars in Nederland hanteren dezelfde.

Met de overlijdensrisicoverzekering van GoedGenoeg zorg je ervoor dat jij en je zakenpartner goed verzorgd achterblijven. Voor ZZP’ers zijn de verzekeringen van GoedGenoeg zijn ideaal: no-nonsense, transparant, eenvoudig en betaalbaar. Bij ons krijg je eenvoudige producten die je zelf kunt afsluiten en beheren op internet. Met GoedGenoeg doe je eenvoudig zaken online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *