Een magazine starten

Veel mensen en bedrijven hebben een magazine waarin ze verhalen, tips en kennis delen met de lezer. Het bedrijf waar ik voor werk, wilde een magazine gaan uitbrengen waar in het verhalen, tips en kennis wilde gaan delen met de klant. Het idee lag er en nu was het de vraag hoe je zoiets moet aanpakken. Via een relatie had ik van een drukkerij gehoord die mogelijk hierbij kon helpen. Ik ben gaan kijken op de website van de drukkerij, ze boden onder andere aan een dienst voor het drukken van magazines. Bij magazines drukken  komt veel bij kijken. Ik kwam er al in een vroeg stadium achter dat dit een complex proces is en dat een ervaren partij hierin was dus een noodzakelijk was.
De drukkerij had ervaring hierin en wist hoe de markt in elkaar stak. Na een oriënterend gesprek waren wij al bijna om. We hadden een positief gesprek en ik had het idee dat de drukkerij ons kon helpen bij het realiseren van onze ideeën.

De drukkerij wees ons op aandachtspunten waarin zij advies konden geven. Bij de omslag is het mogelijk om deze te personaliseren. Ook verschillende soorten formaten zijn mogelijk.

Verder is het mogelijk om verschillende soorten papier te gebruiken voor het magazine. Allerlei aspecten waar je niet over hebt nagedacht voordat je een magazine wilt maken. De drukkerij kon ons haarfijn uitleggen wat erbij komt kijken om een magazine uit te brengen. Wij werden goed begeleid tijdens dit proces wat ertoe heeft geleid dat er een goed eindproduct op tafel is gekomen.
De positieve ervaring heeft er ook voor gezorgd dat wij ook onze flyers laten drukken bij deze drukkerij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *