Een kantoor inrichten in je huis

Veel mensen werken thuis. Dit kan zijn omdat ze zelfstandig ondernemer zijn, een opleiding volgen, of van hun werk flexibel mogen werken en dit daarom af en toe vanuit huis doen. Als je vanuit je eigen huis werkt, is het wel fijn om daar een speciaal plekje voor ingericht te hebben. Natuurlijk kun je ook gewoon op de bank of in je bed liggen met je laptop op je schoot, maar dat komt je productiviteit vaak niet ten goede. Daarom is het beter om een ruimte te hebben waar je je kunt focussen en waar je aan het einde van de dag ook symbolisch de deur dicht kunt trekken. Zo houd je toch nog enige scheiding tussen werk en privé, ook al is het allebei in je eigen huis.

Maar wat heb je allemaal nodig als je een kantoortje gaat maken in je huis? Als eerste natuurlijk een kamer. Gelukkig hoeft die niet zo groot te zijn in het geval dat je er alleen werkt. Zorg dat er wel genoeg licht is in de kamer. Het liefst van een natuurlijke lichtbron, door de ramen heen, maar anders met goede lampen.

Vervolgens is een bureau belangrijk. Het is fijn om een bureau te hebben met bureaulades erin, zodat je niet alle spullen op het bureaublad hoeft te leggen. Dit zorgt voor onrust en wordt snel rommelig. Ook is een goede bureaustoel belangrijk als je er veel uren in zult zitten. Kies een bureaustoel die bij jouw lichaam past en waar je zo min mogelijk rugpijn van krijgt.

Een laptop heb je waarschijnlijk al, en tegenwoordig is het echt niet meer nodig om nog een computer aan te schaffen in een kantoor. Wat wel fijn kan zijn, is om een extra beeldscherm te kopen die je aan je laptop koppelt, zodat je met twee schermen naast elkaar kunt werken.

Als laatste is een continuous inkjet printer wel aan te raden. Ook al doen we tegenwoordig het meeste digitaal, je zult merken dat het toch prettig is om af en toe iets te kunnen printen. Met bedrijven gebruiken ook een hot foil printer, mocht dit voor jouw werk van belang zijn.

Comments are closed.