Een brandkast

Enkele jaren geleden was er bij mijn werkgever een brand. Deze brand zorgde ervoor dat het gehele pand werd vernield. Belangrijke documenten en spullen werden ook vernield door deze brand. Omdat de brand toch wel een behoorlijke impact maakte op mij ben ik ook gaan nadenken.
Veel mensen hebben een instelling, dat gebeurt mij toch niet. Ik had thuis wel spullen tegen brand zoals een blusser en branddeken maar verder dan dat had ik nooit gedacht. Bepaalde documenten die belangrijk zijn en die ik eigenlijk niet kan missen. De documenten lagen altijd keurig in een kast opgeborgen, niet beschermt tegen diefstal en ook niet tegen brand.

Ik ben op het internet gaan kijken naar de mogelijkheden om documenten veilig op te kunnen slaan. Bijna vanzelfsprekend komt dan een brandkast naar voren. Ik ben goed gaan kijken waarvoor brandkasten allemaal dienen en welke verschillen er in de verschillende brandkasten zitten.

Voor mij was het belangrijkste dat ze veilig waren voor zowel brand als inbraak. Een aantal eigenschappen die een brandkast dus hebben. Een brandkast moet niet makkelijk mee te nemen zijn zodat diefstal wordt bemoeilijkt. Ook moet de brandkast daarnaast lastig te openen zijn. De brandkast moet van een brandwerend materiaal zijn zodat de temperatuur in de kluis voldoende laag blijft zodat de documenten niet branden of smelten.

De belangrijke documenten heb ik nu veilig opgeslagen en dat geeft een goed gevoel dat mocht er hoe dan ook iets gebeuren, dat deze documenten niet zomaar verloren gaan. Ik raad daarom mensen aan om over zulke zaken na te denken. Je kunt je kop in het zand steken en denken dat gebeurt mij niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, wees daarom slim en neem voorzorgsmaatregelen zodat je niet achteraf spijt hebt dat je belangrijke documenten verloren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *