Een bedrijfsongeval en wat nu?

Wanneer je werkt ga je er niet vanzelfsprekend vanuit dat jou iets overkomt. Zo dacht ik toen ik werkte bij mijn werkgever. Ik werkte in een productiebedrijf en ook al is dit een sector waar het risico op bedrijfsongevallen hoger is dan anderen, verwacht je niet dat zoiets je overkomt. In de fabriek waren er persrollen. Ik raakte met mijn linker arm bekneld tussen de persrollen.
Door de beknelling is de bloedsomloop in me arm een tijd bekneld, waardoor ik beperkingen heb gekregen in mijn hand, pols en elleboog. Mijn huid was zelfs losgeraakt en moest door midden van het weghalen van huid van me bovenbeen worden hersteld. Een lange herstelperiode zowel in het ziekenhuis als daarna onder begeleiding van een fysiotherapeut ben ik zo goed als helemaal hersteld van dit bedrijfsongeval.

Ik wist dat er in het geval van een bedrijfsongeval sprake moet zijn van aansprakelijkheid bij de werkgever maar verdere details ervan wist ik niet. Ik ben op het internet gaan kijken naar een bedrijf of instantie die me hierin kon adviseren en begeleiden. Nadat ik een geschikte partij had gevonden, kon de letselschadespecialist mij informeren over de kansen voor een schadevergoeding.
Uitspraken zijn wisselend qua aansprakelijkheid. De werkgever zou aansprakelijk zijn wanneer er geen maatregelen waren om bedrijfsongevallen te voorkomen. In mijn geval had mijn werkgever geen verzekering afgesloten voor dit soort gevallen. Daarnaast veroorzaakte mijn collega met een fout mijn bedrijfsongeval.

Door duidelijke voorlichting en advies van de letselschadespecialist, hebben we geprobeerd de schade te verhalen. Ondanks dat ik liever niet een bedrijfsongeval  had gekregen, voelde de toewijzing van de schadevergoeding wel als een opluchting. Zowel ik als mijn gezin, hebben toch wel een moeilijke periode moeten doorbruggen wat niet altijd even gemakkelijk is geweest. Mochten mensen in de situatie komen zoals ik, dan raad ik mensen aan om een letselschadespecialist te benaderen om de juiste informatie te verkrijgen.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *