Een avond gezellig barbecueën

De eerste barbecue avond heb ik al georganiseerd. Voor het eerst heb ik dit op een gas barbecue gedaan en ik moet je zeggen het is mij heel goed bevallen. Het barbecueën met een gas variant kent vele voordelen.

Al jaren heb ik gebarbecued met een kolen barbecue. Als je mij een jaar geleden had gevraagd of ik een gasbarbecue aan zou schaffen zou ik de persoon voor gek verklaart hebben en nu heb ik er een. Dit komt omdat ik mij er verder in verdiept heb. Nadat ik alle voordelen goed onderzocht had heb  ik besloten om de Boretti robusto te kopen. Het grootste voordeel van de gasbarbecue ten opzichte van de kolen barbecue is de brandstof. Bij de kolen barbecue moet je ruim van te voren de barbecue aan steken. De kolen moeten eerst branden en daarna beginnen ze te gloeien waardoor ze de warme af geven. De gas barbecue kun je aansteken en hij is gelijk warm. Als je dus om zeven uur ‘s avonds besluit om te barbecueën kan dat. Bij een kolen barbecue hoef je dat niet te doen want dan wordt het wel heel laat voordat je een stukje vlees op je bord hebt. Verder blijven je vingers gewoon schoon en hoef je niet met aanmaakblokjes of een gevaarlijke brandstof de kolen aan te steken.

Zoals gezegd heeft de Boretti Robusto mijn voorkeur. Het is een stevige barbecue met 4 branders en een bijbrander. Hierdoor is er voldoende ruimte om je vlees te grillen en om bijvoorbeeld een pannetje met saus warm te houden. De barbecue is uitgevoerd met een kap die open en dicht kan. Hierdoor kun je het vlees echt klaar maken zoals je dat zelf graag wilt. Als je de kap dicht doet dan functioneert de barbecue in principe als een soort oven omdat de warme dan om het stuk vlees heen gaat. En ik moet zeggen, ik proef geen verschil tussen het vlees van de gas of kolen barbecue. Uitgezonderd de verbrande stukken die vaak aan het vlees zitten bij een kolen barbecue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *