Den Haag introduceert e-mailservice

Inwoners van Den Haag kunnen voortaan vanachter hun computer op de hoogte blijven van wat de gemeente in hun buurt uitvoert of van plan is. De gemeente is daarvoor een e-mailservice begonnen.

Vergunningaanvragen per mail

Wie zich wil aanmelden wordt per mail geïnformeerd over bijvoorbeeld een kapvergunning die is afgegeven voor een zieke boom of de aanvraag van een vergunning om een dakkapel te bouwen. Er kan ook worden gedacht aan een vergunning die is afgegeven voor het plaatsen van een aanbouw voorzien van kunststof kozijnen. Tot maart stonden die berichten alleen in een huis-aan-huisblad. De nieuwe service sluit aan bij het veranderende mediagebruik van de maatschappij.

Verschillende diensten per e-mail

Gebruikers van de service kunnen berichten ontvangen over een gebied in een straal van vijftig tot 1500 meter rondom het huis. Daarnaast kunnen ze informatie krijgen over verschillende soorten vergunningen zoals bijvoorbeeld voor dakkapellen, huisafval, verkiezingen of belastingen. Op de website van de gemeente staat een filmpje over de nieuwe service van de gemeente Den Haag.

Comments are closed.