Dekken starters risico’s zoals een goede AOV ?

Er zijn een hoop jonge studenten die graag na hun studie een onderneming willen starten. Een nieuwe lichting zzp’ers met een nieuwe frisse blik op de arbeidsmarkt, maar hoe staan zij tegenover risico’s zoals een goede AOV ?

Eén op vijf studenten in Nederland wil een eigen bedrijf beginnen. Zij vinden het belangrijk om eerst ervaring opdoen en te sparen voor een startkapitaal. En vooral MBO studenten hebben de drive om te ondernemen.

Daarnaast kiezen MBO’ers ook liever voor een eenmanszaak en universiteitsstudenten voor een besloten vennootschap als het gaat om de juridische vorm. Zo blijkt uit een enquête onder 1000 studenten van adviesbureau UniPartners Tilburg en Frisse Blikken, een hulporganisatie voor ondernemers.

Risico’s zoals een goede AOV

Hoe kijken deze nieuwe toekomstige ondernemers naar risico´s? Het blijkt dat 92 % van de ondernemers eerst liever alleen de onderneming opstart. Zij kijken liever eerst de kat uit de boom en daarna naar mogelijkheden tot uitbreiding.

Ook is er sprake van een revolutie op de arbeidsmarkt. Er verandert veel en op hoog tempo. En de zelfstandigen lijken risicobewust, maar toch is twee derde van de ondernemers niet verzekerd. Hierbij horen ook de risico’s zoals arbeidsongeschiktheid. Maar wat is een goede AOV ?

Wensen startende ZZP´ers

Voor de studenten zijn onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid, carrièrekansen en het inkomen drijfveren om te ondernemen. De nieuwe generatie heeft andere wensen en behoeften. Zij geven aan meer behoefte te hebben aan flexibiliteit en autonomie.

Risico’s dekken zoals verzekeringen voor zzp’ers kan tegenwoordig makkelijker. Ook de verzekeringsmarkt verandert mee met de huidige behoefte van klanten. Juist nu zijn er genoeg online mogelijkheden die goed aansluiten bij de wensen van die startende jonge generatie. Even een moment uittrekken om wat informatie online te vinden over een goede AOV is dus zeker de moeite waard als je gaat investeren in een nieuwe onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *