De werking van Finidiar

Finidiar dient als ondersteuning bij aandoeningen van het maag-darmkanaal bij honden en katten zoals diarree en maagzuur. Finidiar beschermt de darmwand en geeft indikking van de darminhoud. Dunne ontlasting treedt op wanneer het nodig is om een lichaamsvreemde stof het lichaam uit te werken, zoals een gifstof of bacterie. Dit kan veroorzaakt worden door een virus of infectie, het eten en drinken van straatvuil en vieze plassen, stress of een verandering van voer. Vaak gaat de dunne ontlasting na enkele dagen over, maar soms houdt het langer aan. Finidiar is verkrijgbaar als tabletten voor hond en kat, tabletten voor de hond (Finidiar Forte) en smakelijke pasta (Finidiar KH pasta) voor kat en hond.

Samenstelling van Finidiar

Aluminiumhydroxide vermindert de concentratie van zoutzuur in de maag van uw hond en reduceert daardoor de hoeveelheid zuur die in het duodenum komt. Ook de prototypische activiteit van pepsine wordt onderdrukt als de zuurgraad van de maaginhoud toeneemt. Verder kan aluminiumhydroxide gas en toxinen binden (absorberend) en een beschermend effect hebben op de darmwand.

Eigenschappen

Finidiar tabletten kunnen door deze eigenschappen bacteriën, toxinen en irriterende stoffen uit de darm absorberen, het darmslijmvlies beschermen, de ontsteking verminderen, toxinen inactiveren, de hyperperistaltiek verminderen en bijdragen tot een normale stoelgang. De tabletten dien twee keer daags gevoed te worden. Per tien kilo lichaamsgewicht is dit één tablet. In tegenstelling tot veel andere kuren hoeft Finidiar maar 2 tot 3 dagen gegeven te worden.

Finidiar online kopen

Finidiar is te koop bij de erkende dierenspeciaalzaak maar natuurlijk ook bij de dierenapotheek online. Mocht uw hond of kat last hebben van een maag-darmkanaal aandoening dan kunt u Finidiar eenvoudig bestellen bij de dierenapotheek. Dierenapotheek is een internet bedrijf dat uit de dagelijkse praktijk is voortgekomen. Naast gedegen kennis van de diergeneeskundige praktijk beschikken zij ook over veel farmaceutische ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *