De voordelen van inzichten onderweg met Mobile Business intelligence

Mobile Business intelligence (BI) is al enkele jaren een trending topic. Maar op welke manier maken organisaties er gebruik van en wat zijn eigenlijk precies de voordelen?

Mobile Business intelligence helpt ondernemingen succesvol te zijn

Mobile Business intelligence helpt traditionele ondernemingen om meer succesvol te worden in het nieuwe ondernemingslandschap. Sinds de opkomst van mobiliteit is het voor bedrijven zaak om niet achter te blijven. Naarmate meer mensen gebruikmaken van mobiele gadgets zoals tablets en smartphones, zullen Mobile BI oplossingen in de nabije toekomst de belangrijkste trend zijn in zakelijke applicaties.

Snelle besluitvorming en meer inzicht

De wereld van Mobile Business intelligence verandert in een sneltreinvaart en breidt zich ook uit van bedrijven naar particulieren. Het belangrijkste gevolg is dat meer mensen toegang krijgen tot meer informatie via hun mobiele apparaten. Dit leidt tot een nieuwe manier van besluitvorming. Accuratie informatie is snel beschikbaar en wordt daarom meer gebruikt als input bij het nemen van beslissingen. Door kortere processen, een sneller inzicht in problemen zijn bedrijven in staat om sneller beslissingen te nemen en daardoor dynamischer en succesvoller te zijn. Door het gebruik van Mobile BI komen rapportages en cijfers tot leven. De impact van deze data op de besluitvorming neemt dan ook toe.

Mobiele transacties en samenwerking

Daarnaast wordt Mobile Business intelligence steeds meer gekoppeld aan de mogelijkheid tot het verrichten van transacties met een mobiele app. Dit draagt nog eens bij aan de snelheid van de besluitvorming. Mobile BI door middel van apps werkt ook het delen van informatie en samenwerking in de hand. Het wordt veel gemakkelijker om informatie met medewerkers en collega’s te delen. Ook dit leidt tot sneller schakelen en bovendien tot een effectievere samenwerking.

Effectiever analyseren met levendige data

Een ander vaak genoemd voordeel is dat je met Mobile Business intelligence effectiever kunt analyseren. Omdat data altijd bij de hand is, wordt het mogelijk om tijdens een gesprek of vergadering direct de relevante rapportage erbij te pakken. Je pakt direct je tablet of smartphone bij de hand en geeft antwoord of argumenten op basis van gevisualiseerde data. Dit is snel en effectief, omdat je de data niet hoeft te bewaren voor weer een volgende meeting.

Iedereen kan meedoen

Tegenwoordig heeft 98% van de mensen een smartphone en ook het gebruik van tablets is enorm toegenomen. Alleen al in 2012 zijn er 2,5 miljoen nieuwe gebruikers bijgekomen. Dit betekent dat de aanschaf van apparaten voor werknemers niet altijd nodig hoeft te zijn. Mobile BI kan ook werken volgens het “Bring your own device” (BYOD) principe. Daarnaast is de laatste versie van besturingssysteem Windos 8 ook veel meer gericht op touchsceens en tablets. Steeds meer organisaties nemen tablets in gebruik in plaats van laptops.

Uiteraard zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van Mobile Business intelligence en het mooie is dat de mogelijkheden alleen nog maar zullen toenemen. De aandacht voor Mobile Business intelligence zal komend jaar nog meer een vlucht nemen en binnenkort gemeengoed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *