De toepassingen van een 3d printer

Om zelf producten te maken heeft men een 3d printer nodig, tegenwoordig zijn deze printer gemakkelijk te verkrijgen via het internet. Het formaat van zo’n printer is in de laatste jaren gekrompen, dit zorgt ervoor dat men thuis kan printen en creëren. Dit is voor hen zeer gunstig omdat zij creatief kunnen zijn op hun eigen manier. Zij kunnen deze creatief gebruiken voor de hedendaagse activiteiten. Wat er weer voor zorgt dat zij niet iets hoeven te kopen, behalve de vullingen voor de printers, deze zijn nog enigszins prijzig, maar dit zal in de komende jaren wellicht ook minder duur worden.

Overal in de wereld, waar er geld voor is, is 3d printing aan het opkomen. Zo ook in Amerika, hier kwam de techniek oorspronkelijk vandaan, er is door grote bedrijven veel geld geïnvesteerd in 3d printen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het nu voor iedereen toegankelijk is. Ook op industrieel niveau is 3d printen hierdoor ontstaan en stukken beter geworden de afgelopen jaren. Er is veel onderzoek gedaan en er zijn veel ontdekkingen aan het ligt komen. Ook op het gebied van materialen, de materialen worden steeds beter maar ook steeds meer soorten materialen komen op de markt, dit zorgt ervoor dat de producten divers kunnen worden en dat men echt hun eigen producten kunnen maken.

De ‘’vulling’’ die het meest gebruikt wordt is PLA, dit is een kunststof die gemakkelijk toepasbaar is en is geschikt voor beginnende 3d printers. Een PLA filament, is te koop op het internet, zo ook bij de webshop van 3dfilament.supplies. Zij hebben veel soorten en maten van verschillende materialen. Ook zijn deze materialen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stevigheid. PLA is een materiaal dat stevig wordt, maar niet bros, tevens is het materiaal geurvrij en biologisch afbreekbaar daarnaast kan er met dit materiaal geprint worden op een lagere temperatuur.

Comments are closed.