De rieten hondenmand

Bijna iedereen heeft hem weleens gezien, de rieten hondenmand. Het rotan of riet geeft de mand een uitstraling die in bijna ieder interieur past. De hondenmand van riet is niet alleen stijlvol maar ook bijzonder praktisch en stijlvol. Doordat er meestal kussens in de mand zijn verwerkt kan de hond comfortabel liggen. De meeste hondenmanden hebben een hoge achterkant waardoor de hond ontspannen kan liggen en tegen de achterkant kan steunen. Ook over de instap is nagedacht. Doordat deze instap laag is gehouden is het voor honden gemakkelijk om in de rieten hondenmand te komen. Ook voor de wat oudere of kleinere honden.

Hondenmanden zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je de rieten hondenmand met kussen of de kunststof hondenmand. Belangrijk om op te letten bij het kiezen van de juiste rieten hondenmand is de grootte van uw hond. Stelregel is de lengte van uw hond plus zo’n 10cm. Ander belangrijk punt is het gewicht van uw hond. Zorg bij een zware hond voor een mand van stevig materiaal als stevig rotan of kunststof. Voor kleine honden is het materiaal minder van belang.

Het kussen van de rieten hondenmand

Zoek bij de keuze van het kussen voor de hondenmand naar een kussen van geschikte grootte. Belangrijk is ook dat het kussen stevig genoeg is. Hoewel uw hond alle dwarrelende veren prachtig zal vinden wordt u zelf waarschijnlijk minder blij van een opengescheurd kussen. Zorg er ook voor het kussen van de rieten hondenmand goed isoleert. Een hond vindt liggen op een koud kussen in de winter ook niks.

Comments are closed.