De prijs van verschillende soorten poorten

De prijzen van verschillende tuinpoorten zijn opgebouwd uit meerdere factoren. Hoe groter de poort, hoe hoger de prijs zal zijn. De schuifpoort is bijvoorbeeld de duurste poort. Dit komt niet per se doordat het groter is dan de draaipoort maar de constructie van een schuifpoort is ingewikkelder. In dit artikel lees je alles over de prijzen van de verschillende poorten

 

Prijs van looppoorten

Looppoorten zijn er in allerlei verschillende prijzen. De prijs hangt zeer af van bijvoorbeeld het ontwerp en materiaal. Bij hout kan je bijvoorbeeld kiezen tussen hardhout en geïmpregneerd hout. Bij metaal heb je de keuze of je de poort alleen verzinkt wil hebben of ook gecoat. Voor een duidelijk overzicht en vergelijking in prijs, zijn de genoemde prijzen voor een looppoort van 100 x 100 cm. Een houten looppoort heeft een prijs tussen de €20 en €500 en een metalen looppoort heeft een prijs tussen de €130 en €300. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door het soort hout en bij metaal ligt het aan het ontwerp en of het ook gecoat moet worden.

 

Prijs van draaipoorten

De prijs van draaipoorten is logischerwijs hoger dan van een looppoort omdat een draaipoort stukken groter is. De prijs van een enkele metalen draaipoort ligt tussen de €145 en €410 en van een dubbele metalen draaipoort tussen de €320 en €900. Een houten variant met enkele deur kost tussen de €140 en €600 en voor een dubbele deur tussen de €550 en €3300.

 

Prijs van schuifpoorten

De prijzen van schuifpoorten zijn heel erg wisselend, afhankelijk van het materiaal en uitvoering. Een houten schuifpoort kost tussen de €2200 en €4500 en een metalen schuifpoort die verzinkt is kost tussen de €965 en €1800. Wil je een schuifpoort die gepoedercoat is, dan betaal je tussen de €1450 en €2000.

 

Wil je een draai- of schuifpoort laten automatiseren dan ben je nog eens €4.000 tot €5.500 extra kwijt, afhankelijk van het soort automatisatie en de grootte van de poort.

Comments are closed.