De populairste zenders van Nederland

Radio luisteren wordt door een groot deel van Nederland gedaan. Het is lekker makkelijk om het te beluisteren en het zorgt voor een leuk begin van de dag. Weet je niet wat je wilt luisteren? Lees dan snel verder, want ik ga vandaag drie populaire zenders beschrijven om je wellicht te helpen met je keuze.

Een zeer populaire radiozender is Radio 583. Deze zender is opgericht in 1992 en richt zich tot (jong)volwassenen tussen de 20 en 49 jaar oud. Deze doelgroep heeft een voorkeur voor dance-, R&B- en popmuziek en dit wordt ook uitgezonden op de zender. Radio 538 is ooit begonnen als Sky Hitradio, een zusterstation van Sky Radio. Na een klein half jaar besloot dit station om een zelfstandige radiozender te beginnen. In tien jaar tijd is het uitgegroeid tot een van de meest beluisterde radiostations in heel Nederland. In 2004 stootte Radio 538 zelfs het voormalige moederstation, Sky Radio, van de troon als meest beluisterde radiozender van Nederland.

Iets onder de populariteitsgrens van Radio 538 zit Sky Radio. Dit is een radiozender die in 1988 is opgericht en richt zich vooral op volwassenen tussen de 25 en 54 jaar oud. Er wordt voornamelijk rock- en popmuziek vanaf de jaren 80 tot het heden uitgezonden. Er wordt over het algemeen populaire muziek zonder extremen afgespeeld, dus geen rap- of dancemuziek. Er zijn geen deejays te horen op het station en de muziek wordt alleen onderbroken voor nieuws, weer, verkeer en reclame. De muziekprogrammering tussen 10 en 12 uur in de ochtend genaamd ‘have a nice work day’ is een van de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland met gemiddeld twee miljoen luisteraars per dag.

Na Radio 538 en Sky Radio is Q Music over het algemeen de populairste radiozender. De jonge zender is begonnen in 2005 en richt zich op volwassenen tussen de 20 en 49 jaar oud speelt vooral top 40-muziek af.

Alle drie de zenders zijn ook te beluisteren op een internet radio. De frequenties zijn niet van belang op de internetversies.

Comments are closed.