De oplossing op de wet van Murphy

Heeft u er ook last van? U zit gezellig na een dag hard werken te genieten van een heerlijk diner en dan gebeurt het: u morst en er zit een vlek op uw stropdas. Zoals vroeger uw slabbetje helemaal onder de vlekken zat, zit nu uw das eronder. De stropdassen worden, als u niet oplet, een magneet voor alle mogelijke etensresten. De wet van Murphy zegt het eigenlijk al: ‘de grootste aantrekking voor de soep is een schone das’.

Een vieze stropdas is natuurlijk een echte ‘eyecatcher’ en een van de pijnlijkste outfit-fouten die u kan overkomen. Maar erger nog, een vlek hierop is natuurlijk een enorme ramp, want een stropdas kun je niet zomaar in de wasmachine gooien.

Als u uw status wilt verliezen moet u de vlek met water en servetjes proberen te verwijderen. Vaak maakt u het hier ook nog eens veel erger mee. Wat u ook kunt doen is meteen naar het toilet lopen en met een doorweekte das terugkomen en alle reacties van tafelgenoten incasseren.

Hoe kunt u dit probleem voorkomen? De makkelijkste oplossing is natuurlijk om tijdens het dineren uw stropdas af te doen. Helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Ook de gewoonte om de das tijdens het eten in het overhemd te doen, gaat niet te allen tijde op. Een oplossing zou kunnen zijn om gebruik te maken van een stropdasspeld. Deze zit vaak niet zo laag, maar als u hem iets naar beneden schuift valt het waarschijnlijk niemand op.

Misschien is het  dagelijks dragen van een dasspeld wel te elegant. Het dragen van een vlinderstrik is daarentegen wel mooi. Bij een staande receptie of een buffet bestaat er nog een veel efficiëntere oplossing. Eigenlijk heel simpel, houdt gewoon uw jasje dicht. Op deze manier voorkomt u dat u met uw stropdas door uw maaltijd slingert. Maar wat als u zittend eet en het gebruikelijk en handiger is dat uw jasje open is? Dan kan het dragen van een giletje de perfecte oplossing  zijn.

Ziet u niets in deze oplossingen? Dan hebben wij nog 1 laatste tip voor u: het dragen van een donkere stropdas. Op een donkere stropdas zijn vlekken namelijk  minder goed te zien dan op de lichtere modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *