De hooiruif

Een hooiruif wordt als middel gebruikt om dieren mee te voeren. Een  hooiruif wordt in de volksmond ook wel een voederruif of voerruif genoemd. Een hooiruif is een stalen  of houten constructie waar een hooibaal of  waar kuilgras ingaat. De hooiruif is grotendeels open waardoor het vee makkelijk bij het voedsel kan.

Welke dieren eten uit een hooiruif? Een hooiruif wordt voornamelijk gebruikt bij het voeren van dieren als koeien, schapen, paarden en geiten enz. Met een hooiruif is het eenvoudig om ruw voer aan de dieren te geven. De dieren hebben 24 uur per dag beschikking over het voer. Wanneer de hooibaal op is, moet de hooiruif bijgevuld worden.

Voordelen hooiruif Door gebruik te maken van een hooiruif, zorgt u ervoor dat er minder eten verloren gaan. De dieren knoeien minder en er wordt minder voedsel vertrapt dan wanneer het voedsel het in het weiland wordt gedumpt. Bovendien is het gezonder voor de dieren, ze krijgen op deze manier geen modder binnen bij het eten van voeding.

Soort hooiruif Een hooiruif voor een geit is heel anders opgebouwd dan dat van een paard. Het verschil zit hem vooral in het hooirek. Elk dier heeft weer een andere bouw. Een hooiruif wordt per dier aangepast op de mond, de hoorns en de (eet)-hoogte.

Een hooiruif kopen? Wilt u een hooiruif kopen? Bij Nedlandic vindt u een breed assortiment aan hooiruiven. Een hooiruif bij Nedlandic heeft een groot gewicht, een goede stabiliteit en een lange levensduur.

Nedlandic is een bedrijf uit Kootwijkerbroek en levert aan organisaties en particulieren in Nederland en België. Dit bedrijf verleent de beste service en biedt de hoogste kwaliteit aan onder andere: maneges, rijverenigingen, veehouderijen, hobbyboeren, bedrijven in de agrarische sector en industrie. Producten die NedLandic verkoopt zijn bijvoorbeeld hindernismateriaal en springbalken. Kijk voor meer informatie op de website: http://www.nedlandic.nl/

 

Comments are closed.