De grootste gelukkige pechvogel

Frane Selak is een Kroatische muziekleraar en misschien wel de grootste pechvogel ter wereld. Hieronder vertellen we je graag zijn verhaal waar je waarschijnlijk steil van achterover zult slaan.

 

In januari 1962 zat Selak op een trein tussen Sarajevo en Dubrovnik. Deze trein ontspoorde plots en stortte zo het ijskoude water in. Hier kwamen 18 passagiers om het leven, Selak wist echter te ontsnappen met een gebroken arm en enkele blauwe plekken.

 

Het jaar erna ging het voor de tweede keer mis voor Selak. Dit keer ging het mis tijdens een vliegreis. Terwijl Selak nietsvermoedend in het vliegtuig zat vloog ineens uit het toestel en Selak werd hierdoor zo naar buiten gesleurd. Hierbij kwamen 19 mensen om het leven, Selak overleefde het echter. Hoe dan vraag je je natuurlijk af. Selak zijn val werd wonderbaarlijk gebroken door een grote berg hooi.

 

In 1966 bleek dat geen enkel vervoersmiddel veilig is voor Selak. In 1966 crasht namelijk zijn bus in een rivier. Hierbij kwamen vier mensen om het leven, natuurlijk hoorde Selak weer niet bij deze vier mensen. Selak wist ook dit ongeluk weer te overleven.

 

In 1970 was het weer eens raak voor Selak. In dit jaar stak een defecte benzinepomp zijn auto in brand. Je voelt het alleen al aankomen, hij wist ook in dit geval weer te ontkomen.

 

In 1973 had Selak inmiddels een nieuwe auto, helaas voor hem was deze nieuwe auto ook erg vatbaar voor vuur. De vlammen kwamen zelfs uit de ventilatie. wonderbaarlijk genoeg verschroeide er alleen wat haar bij Selak.

 

Selak had even ruim twintig jaar pauze op zijn ongeluk. In 1995 was het echter weer raak. Het was ook letterlijk raak, Selak werd geschept door een stadsbus. Ook dit wist hij te overleven, hij had zelf maar wat lichte verwondingen.

 

Een jaar na dit ongeluk reed hij een afgrond in met zijn auto. Wonder boven wonder belandde hij in een boom.

 

Heeft deze meneer nou extreem veel pech of extreem veel geluk? Wanneer ik zo veel zou overleven zou ik een lot kopen en ook gelijk de loterij winnen. De eurojackpot win je waarschijnlijk zo met dit soort geluk. Selak wist dus ook de loterij te winnen. Hij kreeg 700.000 euro bijgeschreven op zijn rekening. Zal dit het laatste geluk zijn voor Selak?

Comments are closed.