De Eend is 65 jaar!

Persbericht opgemaakt ter Zoeterwoude, datum 22-10-2013
Door: sales@nitionindustries.eu

De alom bekende Citroën 2CV, de Eend bestaat maar liefst 65 jaar! Deze auto werd oorspronkelijk ontwikkeld als auto voor het transport van aardappelen en wijn op het Franse platteland.  De auto zou gepresenteerd worden aan het publiek in 1939 tijdens de Salon d’Automobile, maar vanwege de Tweede Wereldoorlog werd deze afgelast. Pas in 1948 werd de 2CV aan het publiek en de pers gepresenteerd.

Een bijzondere auto
De 2CV werd aanvankelijk gebruikt door boeren, zorgverleners als huisartsen en bekende Franse kunstenaars. De 2CV werd steeds populairder en in 1952 was de Eend ook in Nederland verkrijgbaar. Lange tijd is de 2CV een veel gebruikte auto geweest en niet weg te denken uit het straatbeeld. Vooral in de jaren 70 was de Eend razend populair. Nu mag de Eend gerekend worden tot cultvoertuig, net zoals de Volkswagen Kever, de Morris Minor, de Mini en de Fiat 500.

De 2CV nu
Tegenwoordig is de 2CV vooral populair als tweede auto en er zijn veel liefhebbers van dit eigenwijze wagentje. Er rijden nog maar 8500 2CV’s in Nederland  en daarom is de prijs voor een perfect bewaard of gerestaureerd exemplaar gestegen tot maar liefst € 15.000. Een voordeel is dat 2CV onderdelen en onderhoudsproducten relatief goedkoop zijn. Op deze manier blijft het betaalbaar om een 2CV te blijven onderhouden. Bovendien is de 2CV niet zwaar (560 kg) en daarom is de motorrijtuigenbelasting laag en als de Eend 40 jaar of ouder is, niet verplicht. Bovendien worden via diverse 2CV-clubs voordelige verzekeringen aangeboden. Het rijden van een 2CV is dus niet alleen leuk, maar ook heel goedkoop en daarom worden oldtimers zoals deze steeds populairder!

Meer informatie over 2CV- en klassieker onderdelen vindt men op www.nitionindustries.eu, de website van De Graaf Automaterialen B.V.  in Zoeterwoude.

Comments are closed.