De diverse burnout symptomen

Wanneer iemand zich energieloos en opgebrand voelt als het gevolg van activiteiten op het werk spreken we van een burnout. Een burnout ontstaan waneer iemand een lange periode van stress ervaart op het werk. Een burnout treedt vooral vaak op bij mensen die perfectionistisch zijn en proberen te voldoen aan eisen die eigenlijk onhaalbaar zijn. Een burnout verschilt van een depressie of overspannenheid omdat de oorzaak van de klachten verschilt. Veel symptomen van deze verschillende aandoeningen komen echter wel overeen.

De symptomen

Door de lange periode van stress die iemand van een burnout ervaart raakt deze persoon uitgeput. Deze zware vermoeidheid leidt vaak tot concentratieverlies en en verstoort slaappatroon. Naast slaapproblemen krijgt iemand met een burn out wantrouwen tegen iemands goede bedoelingen. Dit leidt vaal tot problemen op de werkvloer. Er ontstaat dan een afstandelijke sfeer waardoor de prestaties afnemen. Een ander bekend verschijnsel van een een burnout is een laag gevoel voor bekwaamheid voor de zaken die je doet. Men krijgt het gevoel dat het vroeger allemaal beter ging. Het zelfvertrouwen bij deze personen neemt af waardoor de verhoudingen op het werk nog schever

De behandeling

De burnout symptomen kunnen worden bestreden met behulp van wekelijks therapiesessies. Het is belangrijk bij de behandeling van een burnout om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Daarnaast moet er worden gekeken welke omstandigheden op het werk hebben geleid tot stress. Eventueel kan er in samenspraak met de werkgever afspraken worden gemaakt om de situatie te verbeteren. Tijdens de therapie is he doel om een situatie te creeren waarin er weer gewerkt kan worden. Een lange periode thuis zitten werkt averechts en leidt tot een verergering van de klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *