De berekening van jouw overlijdensrisicoverzekering premie

Je betaalt maandelijks premie voor de overlijdensrisicoverzekering die je hebt afgesloten. Hoe deze overlijdensrisicoverzekering premie wordt bepaald hangt af van een aantal factoren. Het is voor sommigen niet altijd duidelijk hoe de premie wordt berekend.

Voor een overlijdensrisicoverzekering verzeker je je voor een bepaald bedrag. Hiermee kunnen je nabestaanden zorg dragen voor financiële lasten na jouw overlijden. Je betaalt hiervoor een maandelijkse premie. De premie wordt bepaald door de verzekering en hangt af van jouw persoonlijke situatie.

De basispremie
De verzekeraar begint met een basispremie. Deze basispremie wordt bepaald door een aantal zaken. Er wordt gekeken naar de hoogte van het verzekerd bedrag, soort verzekerd bedrag, looptijd, leeftijd, geslacht en rookgedrag. Dit is echter de basispremie en niet de uiteindelijke premie.

De uiteindelijke premie
De uiteindelijke premie wordt bepaald door je gezondheid. Je wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst ofwel de gezondheidsverklaring wordt door alle verzekeraars in Nederland gehanteerd en is door het Verbond van Verzekeraars opgesteld.

De overlijdensrisicoverzekeraar kijkt naar hoe gezond je bent. Bij een overlijdensrisicoverzekering zit het risico in je gezondheid. Hoe kleiner het risico, des te lager de overlijdensrisicoverzekering premie kan zijn om zekerheid te bieden.

Gelijke tarieven voor mannen en vrouwen
Vrouwen leven langer dan mannen volgens de statistieken. Verzekeraars werken met statistieken van sterftecijfers om de premie te bepalen. De kans op overlijden is bij vrouwen kleiner dan bij mannen met dezelfde geboortedatum. Nu is de premie voor vrouwen is dan ook lager dan voor mannen.

Vanaf 21 december 2012 zal er geen onderscheid meer zijn in de premie van vrouwen en mannen. Het Hof van Justitie heeft besloten dat er gelijke behandeling moet zijn voor vrouwen en mannen in alle typen verzekeringen en dus ook overlijdensrisicoverzekeringen en de overlijdensrisicoverzekering premie.

Premie bij Overlijdensrisico-verzekering.nu
Bij Overlijdensrisico-verzekering.nu kun je je premie online berekenen. Overlijdensrisico-verzekering.nu is een initiatief van verzekeraar GoedGenoeg en biedt betaalbare en eenvoudige verzekeringen voor ondernemers. Deze verzekeringen worden in samenwerking met ZZP’ers ontwikkeld. Bij GoedGenoeg krijg je eenvoudige producten die je zelf kunt afsluiten en beheren op internet. En juist die soberheid heeft het voordeel dat we goedkoop kunnen werken. Met GoedGenoeg doe je eenvoudig zaken online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *