Consultancy

Veel bedrijven weten exact hoe ze moeten doe waar ze voor gemaakt zijn.

Denk aan een schilderbedrijf dat volledig maar dan ook echt volledig gespecialiseerd is in het schilderen van welk materiaal in welke omstandigheden dan ook. Maar deze bedrijven zijn vaak te klein om een volledige administratieve tak in hun bedrijf te implementeren, en kennis over deze administratie hebben ze zelf vaak onvoldoende. Met als gevolg dat het of niet (goed) gebeurt, of dat het erg veel tijd en dus geld kost.

Maar naast deze administratieve taken waar ze vaak geen weet van hebben zijn er ook kwesties als, hoeveel betaal ik iemand, of wat verteld de wet mij over hoe ik mijn werknemers en hun werkomgeving moet inrichten. Hiervoor bestaan consultancy. Bedrijven die hier advies in geven.

Advies geven is een ander woord voor consultancy. En dit advies kan dus precies gaan over waar je het advies over wilt hebben want je kan zelf als bedrijf kiezen want voor een consultancy bedrijf je inhuurt. Dus stel je wilt advies over het salaris van je werknemers huur je een consultant salaris in.

Of als je wilt weten wat wettelijk verplicht is in de ARBO huur je een consultant HR in. Die gaat over de kwaliteit van de werkomgeving van de werknemers.

En zo wordt dus de kwaliteit gewaarborgd. Door er voor te zorgen dat iedereen zich bezighoudt met waar zij voor opgeleid zijn. En dan is alles ook veel beter uit te houden. Wetenschappelijk bewezen is dat mensen die tijdens hun baan veel neventaken hebben die daar weinig mee te maken hebben en die ze niet goed kunnen en (daardoor) niet leuk vinden minder gelukkig zijn. Ook had dit een grote voetafdruk op hun persoonlijk leven omdat dit veel stress in de situatie bracht en stress is erg gevaarlijk.

Comments are closed.