BTW vrijstelling Zorg is gewijzigd.

Er bestaat veel onduidelijkheid over BTW en Zorg, zit wordt versterkt door een wetswijziging op het gebied van BTW vrijstelling voor de zorg. FreelanceZorgverlening.nl heeft een brochure  “BTW en Freelance Zorgverlening” waarin helder de regels en actualiteiten voor Freelance Zorgverleners (ZZP’ers) worden uitgelegd.

Met ingang van 1 januari 2013 is het Besluit zorgaanspraken BTW gewijzigd. Deze wetswijziging beperkt de toepassing van de BTW vrijstelling voor zorgverleners, de gevolgen voor de BTW heffing worden nog verder uitgewerkt, naar verwachting duurt dit nog tot begin 2014.

Als freelance zorgverlener is het belangrijk te weten waar de vrijstelling voor geldt en aan welke voorwaarden je administratie en diensten moeten voldoen. De BTW is voor ZZP’ers in de zorg al een onderwerp waar veel onduidelijkheid in heerst. Instellingen beantwoorden dezelfde vragen met een verschillend antwoord, weet iemand hoe het precies zit met Zorg en BTW?

Weet dat je verplicht bent onterecht geïnde BTW af te dragen aan de belastingdienst

In “BTW en freelance Zorgverlening” is de informatie over BTW en freelance zorgverlening op een rij gezet, met het doel je meer inzicht te geven. Na het lezen weet je waar wel en waar geen BTW opgeheven dient te worden en ben je op de hoogte van de wijze van administreren.

http://www.freelancezorgverlening.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *