Bouw schreeuwt om btw-verlaging onderhoud

Met de winter voor de deur ligt een verdere afbraak van de bouwsector op de loer. Duizenden medewerkers dreigen hun baan te verliezen. Aannemersfederatie Nederland luidt de noodklok: ‘De bouw schreeuwt om btw-verlaging onderhoud.’

Btw verlaging

Een btw-verlaging op onderhoud houdt velen aan het werk en uit de ww, levert opdrachten aan toeleveranciers en afnemers en zorgt kortom voor economische activiteit waar de bouw en alle sectoren die van de bouw afhankelijk zijn naar smachten. Voor ieder bouwbedrijf, aannemer of timmerbedrijf is deze maatregel dan ook meer dan welkom. Dit schrijft Aannemersfederatie Nederland in een brandbrief aan de informateurs en fractievoorzitters.

De ‘oppositiepartijen’ CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks hebben de dringende oproep van Aannemersfederatie Nederland overgenomen. Ze pleiten gezamenlijk voor een laag btw-tarief van 6 procent op onderhoud. Gedacht kan worden aan onderhoud van de woning in de vorm van de keuken of badkamer. VVD en PvdA lijken vooralsnog onvermurwbaar.

Maatregelen die direct effect hebben

De eerstgenoemde partijen begrijpen volgens de werkgeversorganisatie dat je niet alleen naar maatregelen moet grijpen die op langere termijn effect sorteren. Nú zijn maatregelen noodzakelijk om de zaak weer aan de praat te krijgen. Aannemersfederatie Nederland vraagt zich af hoe lang de bouw politici nog moet overtuigen dat de bouw als maaksector en turbomotor voor economische groei, naast en sterk verwant met de industrie, op dit moment een zetje nodig heeft om haar rol als aanjager weer te kunnen spelen.

Aannemersfederatie Nederland doet een laatste dringende oproep aan alle partijen de sector een duwtje in de rug te geven.

Comments are closed.