Blog: mijn zoektocht naar een goed accountantbureau

Ik neem jullie graag mee in de wondere wereld van de oudere generatie die om moet gaan met het hedendaagse computergemak: ontzettend lastig. Voor mijn zaken hoef ik eigenlijk niet zoveel met een computer te doen, behalve de administratie. Een van mijn kennissen kwam met het idee om een boekhouder of accountant in te huren om dit te doen. Zo hoef ik alleen maar alle administratieve zaken bij te houden en in te leveren. Maar goed, nu moest ik bij een accountantsbureau terecht zien te komen. Mijn zoon gaf aan dat ik dit met internet kon doen, dus ik heb een poging gewaagd. Een zoekmachine is een ding dat websites zoekt aan de hand van een door jou ingegeven zoekopdracht. Oké, ik zoek een ‘accountant’.  140.000.000 zoekresultaten. Oké, daar kan ik niets mee. Dan probeer ik het anders: ‘accountant Arnhem’. Dat zijn er al een stuk minder – maar nog steeds veel te veel  – 460.000. Hoe moet ik in hemelsnaam tussen al deze bedrijven kiezen? Verder dan de eerste pagina van ‘accountant Arnhem’ ga ik niet, lijkt me niet relevant. Ik heb op wat websites gekeken en ik heb wat zaken met elkaar vergeleken en toen maar gauw de telefoon gepakt om contact op te nemen, want met al die websites kom ik helaas niet veel verder. Gelukkig kan ik wel een aardig woordje typen, vandaar dit artikel, speciaal geschreven voor mijn dochter op het voortgezet onderwijs, voor het vak Maatschappijleer. Want tja, internet ontbreekt niet meer in de hedendaagse maatschappij.

Comments are closed.