bewakingscamera

Het kopen van een beveiligingscamera is een lastige aangelegenheid. Eigenlijk weten de meeste mensen niet waar ze moeten beginnen en waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een bewakingscamera. Meestal kan men het beste advies inwinnen bij een ervaren installateur die zelf geen producten verkoopt. Op deze manier ben je er van verzekerd dat de installateur je de beste producten zal verkopen en niet op prijs zal selecteren.
Bij de aanschaf van een bewakingscamera systeem moet men letten op het type beveiligingscamera dat men wil aanschaffen. Wil men binnen of buiten filmen want zodra er buiten camera’s opgehangen dienen te worden dan moet u rekening houden met het weer en het licht. De camera dient waterdicht te zijn en dient in het donker te kunnen filmen. Verder moet men nagaan van welke kwaliteit de opnames dienen te zijn. Een betere kwaliteit is meestal ook duurder en kost meer opslaggeheugen. Met een goedkopere camera kan men meestal minder zien waardoor er sneller een onscherp beeld zal ontstaan.
Wat ook zeer belangrijk is, is de locatie van de camera’s. Meestal is het verstandig om de camera’s te richten op waardevolle spullen zodat u bewijsmateriaal heeft wanneer er iets gestolen wordt. Verder is het verstandig om ook de toegangswegen te filmen. Zo heeft u een goed beeld van de dader en kan deze makkelijker gepakt worden. Ook zal het in het zicht hangen van de camera’s een eventuele inbreker sneller afschrikken.
Er zijn nog veel meer zaken waar men rekening mee moet houden buiten deze tips hierboven om. Zoekt u dus een goede installateur die bereid is om samen met u op locatie te komen kijken voordat de aanschaf plaats vindt. De Engelse benaming voor een bewakingscamera is CCTV en vele installateurs bieden zich ook onder deze naam aan. Bij het zoeken naar een installateur is het handig om dit woord dan ook mee te nemen.

Comments are closed.