Beter functioneren met een codeersysteem

Een codeersysteem is erg belangrijk voor een bedrijf, omdat codeersystemen ervoor zorgen dat alle informatie goed door het bedrijf heen loopt. Het coderen van informatie zorgt ervoor dat er minder fouten kunnen worden gemaakt in het proces van een bedrijf. Het doel van een codeersysteem is uiteindelijk dat de goede informatie op het goede moment op de goede plek komt tegen minimale kosten.

Bedrijven met een codeersysteem gaan beter lopen, want omdat alle informatie goed wordt gecodeerd komt het steeds minder voor dat het bedrijf kosten moet maken omdat er goederen kwijt zijn of omdat er dingen dubbel zijn gedaan. Want door een codeersysteem gaat alles op een vaste manier waardoor er minder verspillingen zijn in het bedrijf.

Een van de bekendste voorbeelden van coderen is het gebruik van barcodes. Tegenwoordig wordt in vrijwel elke winkel gebruik gemaakt van barcodes om goederen te scannen zodat het altijd duidelijk is welke producten waar in de winkel zijn. Ook zorgen barcodes ervoor dat een winkel haar voorraadsysteem daarop kan afstemmen. Zo kan een winkel haar producten bij binnenkomst scannen en kan ze op een makkelijke manier haar voorraad bijhouden.

Zo wordt het proces in de winkel met barcodes ingericht. Het coderen zoals de supermarken dat hebben gedaan kan alleen ook in elk ander bedrijf. Coding and marking kan in elk bedrijf wel op een bepaalde manier worden toegepast zodat foutgevoelige werkzaamheden niet door mensen hoeven worden gedaan, maar door onveranderlijke codes.

Een veelgebruikte manier van coding and marking in bedrijven is met een kabelprinter. Een kabelprinter is een printer waarmee je op kabels kan printen. Het printen op kabels is lange tijd niet gelukt omdat er geen inkt bestond die op kabels kon blijven plakken. Daardoor kon het gebeuren dat kabels tijdens de bouw door elkaar werden gehaald en met de kabelprinter hoeft dat niet meer.

Comments are closed.